Zalmpakketjes met ingepakte spinazie

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 938 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De zalm wordt verpakt in ontbijtspek, de spinazie in Chinese koolbladeren: Samen vormen ze een heerlijk grillgerecht
  2. Halveer de zalmfilets in de breedte en laat ze ontdooien
  3. Wikkel om elke zalmfilet 1 plakje ontbijtspek en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast
  4. Was de spinazie, kook de groente met aanhangend water ± 3 minuten en laat uitlekken
  5. Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren
  6. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de koolbladeren in ± 2 minuten beetgaar
  7. Spoel ze met koud water af en dep ze met keukenpapier droog
  8. Verdeel de spinaziebladeren over de koolbladeren en bestrooi met peper en zout
  9. Rol ze strak op, zet ze met een cocktailprikker vast en bestrijk ze met olie
  10. Grill de zalmpakketjes in ± 10 minuten aan beide kanten gaar en grill de spinaziepakketjes in ± 5 minuten gaar
  11. Serveer er de hierna volgende sauzen bij
  12. Saus voor bij vlees Zeef de bouillon
  13. Zeef het knoflookpoeder en roer het samen met de peper door de bouillon
  14. Saus voor bij vis Roer alle ingrediënten door elkaar
  15. Saus voor bij groenten Zeef de bouillon en verwarm hem in een steelpan
  16. Voeg de pindakaas en de olie toe en verhit de saus al roerend
  17. Breng op smaak met zout

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha