Zalmsteak met witte-wijnsaus uit de magnetron

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1183 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje
  2. Snij 100 g boter in stukjes
  3. Laat op hoog vuur sjalot, fond, vermouth en wijn 15 minuten inkoken tot ca
  4. 1 dl
  5. Zeef de saus
  6. Klop met een garde of mixer de boterklontjes erdoor
  7. Snij de witlof in repen van 1 cm en halveer die
  8. Verhit de olie en de rest van de boter
  9. Roerbak de lof ca
  10. 2 minuten
  11. Voeg suiker en azijn toe en verwarm nog ca
  12. 1 minuut
  13. Leg de zalm op een plat bord, bedek met magnetronfolie en zet 2 minuten op 700 watt
  14. Verwarm de saus en schep de slagroom erdoor
  15. Doe de witlof in het midden van een bord, schep de saus ernaast, leg de zalm er boven op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha