Zalmstrudel met pistachenootjes en broccoli

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1282 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. (Laat het deeg volgens de gebruiksaanwijzing in 2 uur ontdooien)
  2. Was de broccoli wassen en snijd de roosjes van de stronk (de stronk wordt niet gebruikt)
  3. Verdeel de roosjes in piepkleine roosjes
  4. Kook de broccoli In een pan met ruim water en weinig zout in 4 minuten beetgaar, spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken
  5. Pel de pistachenootjes, verwijder zoveel mogelijk bruine velletjes en hak de nootjes grof
  6. Snijd de zalm in kleine stukjes
  7. Doe de zalm, de broccoli en de nootjes in een kom
  8. Prak de roomkaas fijn en verdeel die erover
  9. Bestrooi met peper
  10. Houd 8 sprietjes bieslook achter voor de garnering en knip de rest boven de kom fijn
  11. Schep het mengsel voorzichtig door elkaar
  12. Verwarm de oven voor op 225 C of gasovenstand 5 en bekleed de bakplaat met bakpapier
  13. Smelt in een steelpan de boter
  14. Spreid 2 plakken deeg op het aanrecht uit en bestrijk ze met een kwastje dun met boter
  15. Leg op elke plak een nieuwe deegplak en bestrijk nogmaals dun met boter
  16. Herhaal dit nog een keer
  17. Verdeel de vulling als een 'worst' in de breedte over de deeglappen; houd hierbij 10 cm van de korte kanten en 2 cm van de lange kanten vrij
  18. Vouw de lange kanten van het deeg 2 cm terug
  19. Rol het deeg op, begin aan de korte zijde en plak de naden goed met water vast
  20. Leg de strudels met de naad naar beneden op de bakplaat; druk de zijkanten iets naar beneden
  21. Bestrijk de strudels met de rest van de boter en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig
  22. Verdeel intussen de waterkers over vier (of twee) borden
  23. Was de kerstomaatjes, halveer ze en leg ze op de waterkers
  24. Snijd met een scherp mes van de warme strudels de kapjes af en snijd elke strudel in 4 plakken
  25. Verdeel die over de borden en garneer met de rest van de bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha