Zalmtaart met tomaten en mergpompoen

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 761 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Controleer de zalmfilet op mogelijks resterende graatjes
  2. Snij de filet in fijne plakken en kruid ze met zout en peper
  3. Warm weinig olijfolie op in een pan met anti-kleeflaag en bak de plakken zalm even aan beide zijden
  4. Haal ze uit de pan en leg ze op absorberend papier
  5. Laat ze afkoelen
  6. Klop het ei los en bestrijk er de oppervlakte van de Pidy fonds feuillet's mee in
  7. Plaats de fonds op een ovenplaat en warm ze 2 minuten op in een voorverwarmde oven op 170°C
  8. Neem ze uit de oven en laat de fonds afkoelen
  9. Snij de courgette in fijne schijven, 3 mm dik en bak ze even aan in olijfolie (van de zalm)
  10. Laat ze afkoelen op absorberend papier
  11. Snij de tomaten in fijne plakjes en schik nu afwisselend een schijf tomaat, een schijf courgette en zo verder op de rand van de fonds feuilletes, zodat ze elkaar half overlappen, tot de cirkel volledig bedekt is
  12. Plaats er de zalmplakjes op, kruid met peper en zout
  13. Leg er nu terug afwisselend courgettes en tomaat op
  14. Vervolledig de cirkel
  15. Kruid even de groenten en strooi er de gemalen kaas over
  16. Meng het mespuntje gehakte look door de olijfolie en sprengel het over het geheel
  17. Zet de taartjes terug in de oven, op 190°C en laat ze gedurende 10 a 12 minuten gaar worden en licht gratineren
  18.      

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker02 dec 2007 om 19:39 Reageer

    ik zie geen pompoen in dit recept.wat zijn pidy fonds feuillet's


Reageer zelf op dit recept

kaptcha