Zarzuela de pescado

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 7545 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zarzuela, genoemd naar een operagebouw in Madrid, kent vele vari?teiten en waarschijnlijk heeft elke Spaanse familie zijn eigen recept
  2. Kook de mosselen, verwijder de schelpen en bewaar de mosselen onder een beetje kookvocht
  3. Pocheer de 2 vissoorten in de overgebleven bouillon net gaar en bewaar ook deze onder een beetje kookvocht
  4. Zeef de rest van de bouillon en laat tot ? liter inkoken
  5. Verhit de olijfolie en bak de gamba's hierin
  6. Neem ze uit de pan en bewaar ze
  7. Bak nu de uien met de knoflook en de tomaten op hoog vuur in dezelfde olie tot een dikke saus is ontstaan
  8. Blus af met de cognac, laat even bruisen en voeg dan de mosselbouillon en de tomato frito toe
  9. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper
  10. Voeg de mosselen, de gamba's en de vissoorten met het pocheervocht toe en laat alles goed warm worden
  11. Serveer de Zarzuela in voorverwarmde diepe borden met ruim brood

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker28 nov 2007 om 15:39 Reageer

    <<Zarzuela, genoemd naar een operagebouw in Madrid,>>Ik ben Spaans. Dat klopt niet. Zarzuela is een soort operettegenre. Het operagebouw in Madrid en de gerecht zijn genoemd naar dat soort opera.

  • Bezoeker06 dec 2011 om 16:22 Reageer

    Ik heb dit recept gepost in nl.culinair, bronvermelding zou dus wel netjes zijn.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha