Zeebaars in folie

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 11538 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220?C
  2. Maak in de vis aan beide kanten ondiepe inkepingen en wrijf hier zout en peper in
  3. Strooi ook wat zout en peper in de buikholte
  4. Vouw een groot stuk (5 x zo groot als de vis) aluminiumfolie dubbel
  5. Meng alle kruiden en groenten en leg 1/3 daarvan in het midden van het stuk folie
  6. Leg de zeebaars op de kruiden, sprenkel olijfolie over de vis en verdeel de helft van de boter erover
  7. Stop flink wat kruiden (1/3) en de rest van de boter in de buikholte en sprenkel het sap van 2 citroenen over de zeebaars
  8. Snijd 1 citroen in schijven, leg die om de vis en leg de rest van de kruiden erop
  9. Vouw het stuk folie dicht als een envelop en vouw de randen een paar keer om, zodat er geen lucht kan ontsnappen
  10. Leg het pakket in een braadslee en zet het in de oven, 10 minuten per 500gr vis, een vis van 2 kilo = 40 minuten, maar 2 vissen van 1 kilo dus 20 minuten
  11. Haal de braadslee uit de oven en laat hem 10 minuten staan
  12. Presentatie: Maak het folie open en giet de jus in een juskom
  13. Fileer de vis aan tafel en schenk op het bord de jus erover
  14. Serveer er gekookte aardappelen en een seizoensgroente bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha