Zeeduivel saffraan pompelmoes korstje gemarineerd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1169 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet 4 grote borden in de koelkast
  2. Snijd de filets loodrecht in plakjes van ong 5 mm dikte
  3. Sla de plakjes wat plat en plaats ze in de koelkast
  4. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees
  5. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op
  6. Stel een vinaigrette samen: meng in een slakom de olijf- en de notenolie
  7. Kruid met versgemalen peper en een snuifje zout
  8. Meng al roerend 0
  9. 6 dl pompelmoessap door de olie
  10. Roer de saffraandraadjes onder de vinaigrette en strijk met een keukenkwastje een laagje vinaigrette over de gekoelde borden
  11. Verdeel de zeeduivel op de borden, maar laat het centrum vrij
  12. Kruid ook de visplakjes met versgemalen peper en zout
  13. Strijk opnieuw een beetje vinaigrette over de zeeduivel
  14. Laat de zeeduivel gedurende 1 uur marineren in de koelkast
  15. Maak ondertussen de tuinkers en de rode sla schoon en zwier ze droog
  16. Top de boontjes en was ze
  17. Kook ze daarna beetgaar, spoel ze en laat ze uitlekken
  18. Versnijd ze schuin in stukjes van 3 à 4 cm lengte
  19. Bak de dobbelsteentjes brood goudgeel in een flinke noot boter en laat ze uitlekken op absorberend papier
  20. Als de pompelmoespartjes een beetje dik zijn, kunt u ze horizontaal in 2 verdelen
  21. Snijd de rode sla fijn
  22. Meng op het allerlaatste moment de sla luchtig met de tuinkers, de boontjes en per persoon 3 partjes pompelmoes
  23. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat resterende vinaigrette
  24. Haal de borden uit de koelkast
  25. Schik de salade in de vrije ruimte in het centrum van het bord
  26. Verdeel de in boter gebakken korstjes over de sla en de vis in sprenkel er net voor het opdienen de vinaigrette over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha