Zeetong uit Lillo

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1094 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. U kunt de mosselen op twee manieren bereiden
  2. Volgens de moderne methode laat u ze eerst een uurtje in water rusten
  3. Spoel ze af en breng ze aan de kook
  4. De klassieke mosselen gaan daags voordien in gezouten water, samen met een litertje melk waarin 250 gr bloem werd opgelost
  5. Deze mosselen worden wat 'papperig' als ze zijn gekookt
  6. Was en versnijd de selder en de ui stoof ze in de boter aan en besprenkel ze met citroensap
  7. Doe er de mosselen bij en kruid met peper
  8. Laat het kookvocht even opkomen, schud eenmaal op en wacht tot de mosselen open zijn
  9. Zeef het kookvocht, haal de mosselen eruit en houd ze warm
  10. Spoel de zeetongen goed af en dep ze droog
  11. Leg ze in een beboterde schotel en overgiet ze met het kookvocht van de mosselen en 1 dl water
  12. Dek af met boterpapier en laat in een oven van 180°C gaar worden
  13. Houd de zeetong warm
  14. Bind het kookvocht met een roux van gesmolten boter en bloem en laat even doorkoken
  15. Kruid met peper en zout en voeg een liaison van eigelen en room toe
  16. Klop er vervolgens kleine stukjes van de resterende boter onder
  17. Serveertip: Leg de zeetong op een ovaal bord
  18. Schik de mosseltjes op de tong en giet de saus erover
  19. Versier het geheel met gehakte peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha