Zeewolf in sherrysaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1017 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de groenten, kruiden, citroen en citroensap op met ½ l water en laat 20 minuten zachtjes trekken
  2. Zeef de bouillon, breng weer aan de kook en pocheer de met zout ingewreven vis 15 minuten
  3. Neem de vis eruit en houd warm
  4. Laat de bouillon inkoken tot 2½ dl
  5. Doe de sherry erbij en houd op laag vuur tegen de kook aan
  6. Kneed de bloem door de boter en voeg telkens een lepeltje bij de bouillon, roer het weg alvorens het volgende lepeltje toe te voegen
  7. Laat de saus zo licht binden
  8. Schik de vis op een voorverwarmde schaal
  9. Giet er wat saus over, serveer de rest apart
  10. Schik de stukjes tomaat, bestrooid met peterselie, en de olijven erom

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha