Zwaardvis gegrillde met kousenband en ananas sal

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1321 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de grillplaat en vet in
  2. Grill de vis 1,5 minuut per kant tot die lichtroze is
  3. Op smaak brengen met zout en peper
  4. Blancheer de kousenband 3-4 minuten in ruimkokend water met zout
  5. Haal uit het water en spoel onder de koude kraan
  6. Pel knoflook, schil gember en haal zaad en steeltjes van de chilipepers
  7. Hak in de keukenmachine en giet tijdens het hakken de sojaolie erdoor
  8. Breng aan de kook, als het kookt directvan het vuur nemen (dit mengsel is 3-4 weken houdbaar ik de koelkast)
  9. Doe 2 lepels van ditmengsel in de koekenpan of wok en roerbak de kousenband tot die goed warm is
  10. Pel de bananen en snij in flinterdunne plakken
  11. Frituur in een laagje olie in de koekenpan of wok, of droog ze in een oven van 50?
  12. Verwijder de zaadjes van de komkommer, schrap de wortel en snij beide in schuine ruitjes en doe in een kom
  13. Snij de rode uien fijn
  14. Snij de gemberbolletjes in schijfjes
  15. Verwijder steeltjes en zaad van de pepers
  16. Breng azijn met gember, chilipeper, suiker,korianderzaad en limoenblad aan de kook
  17. Giet na het koken de warme azijn over komkommer en winterpeen en laat samen afkoelen
  18. (1-2 weken koel houdbaar) Week de bonen 1 dag met water en wat bakpoeder (dat verkort de weektijd tot 3 uur)
  19. Giet enspoel ze daarna af
  20. Breng langzaam aan de kook
  21. Snij ui en knoflook fijn
  22. Doe met ketumbar, djinten en laurier bij de bonen en draai laag als het vuur kookt
  23. Laat in 1 uur gaar worden, de bonen moeten onder water blijven
  24. Pas tegen het eind van de kooktijd peper en zout toevoegen
  25. Was de rijst , doe in een pan en doe er water bij tot het water een vingerkootje boven de rijst staat
  26. Breng aan de kook, zet het vuur laag, laat de rijst met de deksel op de pan gaar worden
  27. Roer dan de afgegoten bonen erdoor
  28. Maak de ananas schoon
  29. Snij in de lengte in vieren en snij de harde kern eruit
  30. Haal steeltje en zaadlijsten uit de peper
  31. Snij alles fijn en roer door elkaar, breng op smaak met limoensap
  32. Serveer met koud water waarin 3-4 schijfjes komkommer en 6 blaadjes munt is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha