aardappels Zeeuwse mosselen garnalen geplette

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1881 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de aardappelen goed schoon
  2. Kook 30 minuten in weinig water met zout
  3. Snipper de sjalotjes
  4. Giet de aardappels af en hak fijn
  5. Spoel de mosselen af onder koud water
  6. Snipper het ui
  7. Knip een takje selderij fijn
  8. Smelt 10 g boter en fruit ui en selderij 1 minuut zachtjes
  9. Schenk de wijn erbij
  10. Kook de mosselen hierin gaar
  11. Verhit de olie
  12. Fruit de sjalot 1 minuut zachtjes
  13. Schep aardappelen, zout, peper, nootmuskaat en tijm erdoor
  14. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het vocht boven een pan
  15. Breng het kookvocht aan de kook
  16. Snij de rest van de boter in klontjes en klop door het kookvocht
  17. Roer van het vuur af de citroensap erdoor
  18. Knip peterselie, bieslook en de rest van de selderij erboven en roer erdoor
  19. Schep de aardappelpuree in het midden van 4 borden
  20. Verdeel de garnalen erover
  21. Schep de mosselen erom en schep de saus erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha