Aardappel a la berichonne

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1551 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gerechten die "a la berichonne" worden genoemd zijn eenvoudig, smakeijk en en "eerlijk"
  2. Ze vragen een lange bereidingstijd
  3. Voorbereiding: Aardappelen schillen en doormidden snijden; Ui snipperen; knoflook uitpersen
  4. Bereidingswijze: Smelt de boter in een braadpan en bak de spekblokjes om en om, voeg ui en knoflook toe
  5. Laat deze 5 min
  6. fruiten en roer er dan zoorgvuldig de bloem doorheen
  7. Voeg de aardappelen toe en giet de kippenbouillon daarover
  8. Strooi er peper en zout overheen
  9. Laat dit, op laag vuur en in de gesloten pan 30 min smoren
  10. Strooi er de fijngehakte peterselie overheen en dien meteen op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha