Aardappelpuree met kalkoenreepjes

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2188 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijdt de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout
  2. Roer in een schaal de ketjap, olie, sambal en de shoarmakruiden door elkaar
  3. Laat dit eventjes staan
  4. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar
  5. Laat de ananas en de maïs uitlekken
  6. Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar
  7. Laat dan de roosjes goed uitlekken
  8. Vet een ovenschaal in
  9. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kalkoenreepjes 5 minuten
  10. Roer dan de ananas en de maïs erdoor
  11. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door
  12. Schep het kalkoenmengsel in de ovenschaal, leg de broccoliroosjes erover, strooi er de helft van de geraspte kaas over en dek het af met aardappelpuree
  13. Bestrooi het met de rest van de kaas
  14. Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha