Ajam pangang boemboe Padang geroosterde kip in Padangse saus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 865 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en hak ze in grove stukken
  2. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken
  3. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree
  4. Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om
  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig
  6. Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop
  7. Serveer met nasi koening (zie hieronder), atjar tjampoer en sperzieboontjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha