Ajam setan duivelse kip2

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 912 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de stukken kip droog met keukenpapier
  2. Wrijf de stukken kip in met zout
  3. Laat ze hierna 10 minuten staan
  4. Maak ze dan opnieuw droog met keukenpapier
  5. Verhit de olie in een wok of wadjan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin en knapperig
  6. Wrijf intussen de ui, knoflook, sambal oelek en lomboks tot een vrij gladde pasta
  7. Hiervoor kunt u natuurlijk ook de elektrische keukenmachine gebruiken (pureer-machine)
  8. Neem de stukken kip uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier
  9. Fruit de pasta in de resterende olie gedurende enkele minuten
  10. Voeg 2 dl kokend water (of nog liever kippebouillon) toe
  11. Doe dan ook de sojasaus (ketjap) en de bruine basterdsuiker erbij en roer alles krachtig om
  12. Leg de stukken kip terug in de wok
  13. Temper de warmtebron, leg het deksel schuin op de pan en laat de stukken in ca 30 minuten zachtjes gaar worden
  14. Schep van tijd tot tijd wat saus over de stukken en voeg water toe indien te veel vocht verdampt en de kans bestaat dat de stukken kip zullen aanbranden
  15. Schuif vlak voordat de stukken kip uit de wok worden genomen, ze even naar één kant
  16. Roer het citroensap door de resterende saus en laat nog even weer de kook erover komen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha