Amerikaanse beenham

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3313 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de banketham in een pan en overgiet hem met melk, zodat hij goed onder staat
  2. (De melk onttrekt zout aan het vlees en dit komt straks de banketham ten goede)
  3. Laat hem een dag in de melk staan, haal de ham er dan uit en droog het vlees met keukenpapier goed af
  4. Leg de ham op een snijplank en trek met een scherp mes ruiten over het vlees van ± 1/2 cm diep
  5. Druk er daar, waar de lijnen elkaar kruisen, een kruidnageltje in
  6. Doe de bruine suiker in een bakje, voeg het kruidnagelpoeder en het gemberpoeder toe en giet dan, al roeren, heel voorzichtig zoveel cognac bij de suiker dat een dik papje ontstaat
  7. Leg de banketham in een ovenvaste schaal en smeer er met een kwastje om de 5 minuten wat van de suikermassa over
  8. Braad de ham, als u dit 5-6 keer heeft gedaan, (afhankelijk van het gewicht) 1-11/2 uur in een op 180°C voorverwarmde oven
  9. Leng het restant van de suikermassa aan met de bouillon en de verse room, verwarm dit voorzichtig en bind het zo nodig met allesbinder
  10. Geef deze saus bij de warme banketham
  11. Eet er desgewenst doperwtjes met patat frites bij

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker17 mei 2007 om 13:59 Reageer

    erg onduidelijk ....??? gewicht???hoelang in oven enz???

  • Bezoeker10 jan 2010 om 08:30 Reageer

    Wat is een banketham??Ik ben al 40 slager maar heb nog nooit van een banketham gehoordHet sausje lijkt me wel lekkermvgBen


Reageer zelf op dit recept

kaptcha