Angsa isi gevulde gans

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1161 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak het hart, de maag en de lever van de gans fijn en leg ze opzij
  2. Braad de gans tot er olie op het vel verschijnt
  3. Neem de gans met azijn af
  4. Wrijf haar van binnen en van buiten in met zout en peper en laat dit intrekken
  5. Verhit de boter
  6. Fruit de gember, knoflook en uien
  7. Voeg, als deze zacht geworden zijn, de fijngehakte ingewanden van de gans toe en bak deze half gaar
  8. Roer er de wortels, geraspte aardappelen, nootmuskaat, suiker, zout en peper door
  9. Kook het mengsel tot de aardappelen gaar zijn
  10. Zet de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen
  11. Vul de gans met het mengsel en naai de opening dicht
  12. Verhit de boter op een middelhoog vuur en braad de gans aan
  13. Temper het vuur
  14. Schenk het water erbij en stoof de gans onder af en toe keren gaar
  15. Giet de ketjap en de karamel erbij als de gans gaar en het vocht verdampt is
  16. Garneer de gans met de resterende ingrediënten en serveer het gerecht heet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha