Apple and chestnut bread stuffing kalkoenvulling

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2210 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook en pel de kastanjes en verkruimel ze
  2. Wrijf de salie fijn
  3. Droog de broodkruimels in een oven van 125 graden, schep 1-2 keer om tot het droog maar niet geroosterd is
  4. Smelt de boter in een grote pan en fruit het ui erin
  5. Voeg selderij toe en laat 5 minuten fruiten zonder te kleuren
  6. Voeg de appel toe en laat 5 minuten al roerend fruiten
  7. Voeg kastanjes, kruiden, zout en peper toe
  8. Proeven! Laat afkoelen
  9. Verwarm de oven voor op 160 graden
  10. Alvorens de kalkoen te vullen, eerst 125 ml appelsap of bouillon door de vulling roeren
  11. Vanwege bacterievorming kan de kalkoen pas vlak voor het braden worden gevuld
  12. Stop de kalkoen niet te vol want de vulling moet uitdijen
  13. Naai de kalkoen dicht
  14. Zet de kalkoen met de borst op een druiprek boven een braadslee
  15. Smeer borst, poten en vleugels in met zachte boter en besprenkel het vel met zout en peper
  16. Zet de kalkoen in de oven
  17. Bedruip de kalkoen elke 20-30 minuten met een mengsel van half boter en half bouillon en met het druipnat

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha