Arubaanse kroketten

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1595 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de uien, de bleekselderij (met blad en al) en de pepers in de keukenmachine fijn en voeg daarbij de maggi toe
  2. Smelt de boter in een pan (laat hem niet bruin worden) en voeg daarna de gemalen groenten toe
  3. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de melk toe
  4. Breng het opnieuw aan de kook en laat het op een laag pitje ± 10 minuten doorkoken
  5. Spoel intussen het gehakt in een zeef onder een straal koud water, zodat het los komt en voeg het daarna bij de rest in de pan
  6. Meng er, als het geheel gaar is, het tarwemeel door (dit gaat goed met een mixer met een paar deeghaken)
  7. Neem de pan van het vuur en dek hem, om velvorming te voorkomen, met huishoudfolie af
  8. Kluts, als alles is afgekoeld, de eieren en draai van het deeg kroketten (Arubaanse kroketten zijn dunner dan de standaard Nederlandse kroket: ± 2/3 van de dikte)
  9. Haal ze door het geklutste ei en daarna door het paneermeel en bak ze in frituurolie of -vet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha