Beenham

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5689 x
  • Reacties: 3 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - dep de beenham goed droog
  2. - wrijf in met zout, peper en thijm, flink veel van dit alles
  3. - snijd de knoflook in spijkertjes van 3 mm of zo - prik met de punt van je mes wat gaatjes in het vlees en duw hierin de knoflook - verhit de oven voor op 180 - smelt de boter en besmeer de ham ermee
  4. doe de ham in een ovenschaal met wat losse, geplette tenen knof
  5. - zet de oven op 160 (st 2/3) en doe de ham erin
  6. besmeer elke 10 minuten de ham met de vloeistof uit de bak
  7. Draai de ham na 30 minuten om
  8. Nog steeds elke 10 minuten bedruipen
  9. Na nog 30 minuten weer terugdraaien (tot 60)
  10. Nu de ham besmeren met het honing/whiskey mengsel en nog 15 minuten de oven in
  11. - Ondertussen: - maak als je de ham in de oven schuift de jus aan met 50 gr boter, 150 ml water, 100 ml wijn en de kruiden
  12. Dump er ook de ui in stukken in en wat geplette tenen knoflook
  13. Goed doorwarmen en laten staan tot de ham klaar is
  14. - Ui, laurier en knof eruit, doorwarmen en opdienen
  15. Lekker met vlaamse frieten (met uit nood zelfgemaakt mayo) en niet erg lekker met Iglo kant-en-klaar groenteschotel :-)

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (3)

  • Bezoeker27 apr 2008 om 18:49 Reageer

    Onduidelijke beschrijving. Wat is het nut van de saus? Ook de wijn! Wit? Rood? Nog niet gegeten, dus daar geen reactie op.

  • Bezoeker27 apr 2008 om 19:01 Reageer

    DUURT LANG

  • Bezoeker24 jan 2011 om 19:27 Reageer

    Mmm... subliem beenhammetje, smaakte zeer goed met spruitenstamppot!Maar idd beetje vaag recept. Bij mij heeft het hammetje 2x30 1x15 minuten bij 160'C in de oven gestaan.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha