Blanquet van Kalfsvlees van de Huisvrouw

vlees
  • Portie: 5 personen
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Bekeken: 1810 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij het vlees in niet te kleine brunoise
  2. Maak wortels, prei en selderij schoon, snij ze in grove stukken en pers de citroen uit
  3. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken vlees, zonder dat ze bruin worden
  4. Schenk er de bouillon bij, voeg de gesneden groenten toe, het bouquet garni en zout en peper
  5. Schil de ui en piqueer ze met de kruidnagel
  6. Voeg ook deze bij de rest
  7. Laat het op klein vuur zachtjes 1 uur en 15 minuten stoven
  8. Maak de champignons schoon en sauteer ze in 20 gram boter gedurende 10 minuten
  9. Geef er zout en peper bij
  10. Was wat peterselie en hak die fijn
  11. Als het vlees gaar is, haal het dan uit de pan en passeer het nat
  12. Schil de kleine uitjes
  13. Maak van de rest van de boter en de bloem een blanke roux, voeg hier het kooknat van het vlees bij, de champignons en de kleine uitjes
  14. Laat het 10 minuten zachtjes koken
  15. Meng ondertussen de eidooier m et de room en een eetlepel citroensap
  16. Geef er dan een paar lepels saus bij, haal deze van het vuur en voeg de liaison bij de saus
  17. Doe het vlees in de saus en strooi er wat peterselie over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha