Blanquette van kip

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 829 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie, het laurierblad, de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken
  2. Verdeel intussen de kip in 8 stukken
  3. Voeg deze toe en laat ze 1 uur in de bouillon trekken
  4. Voeg na 3 kwartier de champignons toe
  5. Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken
  6. Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht is gekleurd
  7. Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij
  8. Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen
  9. Roer de eierdooier met de koffieroom los, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus
  10. Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe
  11. Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken
  12. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha