Blanquette van kip1

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 719 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet ¾ liter water op met prei, peterselie en selderie, foelie, laurierblad, worteltjes, zout en peperkorrels
  2. Laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken
  3. Verdeel intussen de kip in 8 stukken
  4. Voeg deze toe en laat ze een uur in de bouillon trekken
  5. Voeg na drie kwartier de champignons toe
  6. Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken
  7. Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht gekleurd is
  8. Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij
  9. Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen
  10. Roer de eierdooier los met de koffieroom, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus
  11. Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe
  12. Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken
  13. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha