Chili con carne v

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1386 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de reuzel of olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de knoflook 3 minuten
  2. Voeg het gehakt toe en braad dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin is
  3. Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, het laurierblad, de oregano, de komijn, het chilipoeder, de cayennepeper, de bouillon en wat zout toe
  4. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook
  5. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes doorkoken
  6. Voeg de bruine bonen toe en roer die door de gehaktsaus
  7. Laat de Chili con carne door en door warm worden en serveer het gerecht onmiddellijk
  8. Geef er tortilla's en een groene salade bij

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker29 mrt 2012 om 16:13 Reageer

    Bruine bonen zijn niet geschikt. Veel te papperig. Uitsluitend nierbonen (kidney beans) gebruiken, al of niet uit blik. Olijfolie is oniet aan de orde; neem dan room of roomboter of ipv mager normaal gehakt. Is niks mis mee hoor met verzadigd vet. Ieder lijf schreeuwt er om. Cholesterol is ieders Vriend. Of neem hachévlees zoals op de Pampa’s de gebruikelijke usance is. Wat nou ’teentjes’, of ’theelepel’. Wees royaal: hele bol knoflook en wat de meesten vergeten: vooral véél komijnzaad! Dat is de essentie van dit gerecht. En vergeet nooit eetlepel kardemonpoeder er bij te mikken


Reageer zelf op dit recept

kaptcha