Dahi murgh Indiase kipcurry met yoghurt

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 786 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep kardamom, ketumbar, djinten, peper, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat door elkaar (= GARAM MASALA!)
  2. Snij ui in stukken en maal in de keukenmachine ui, knoflook en 2/3 deel van de koriander
  3. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes
  4. Snij de kip door op de gewrichten zodat drumsticks en dijstukken ontstaan en bestrooi met zout
  5. Verhit de olie
  6. Bak het uimengsel en de djahé zachtjes 3 minuten
  7. Kurkuma, piment en 2 cth garam masala (de rest in een afgesloten potje bewaren) erdoor scheppen
  8. Roer yoghurt en tomaat erdoor
  9. Doe de kip erin en laat afgedekt in 40 minuten gaar worden
  10. Knip voor serveren de rest van de koriander erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha