De Libelle Hamburger

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3189 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De gehakte biefstuk(jes) in een diep bord uit elkaar halen en vermengen met de heel fijngehakte ui, 1 theelepel zout, een flinke draai peper, paprikapoeder, peterselie, bieslook, ei en bloem
  2. Hiervan 4 ronde ballen vormen en deze tussen 2 planken platduwen
  3. Eventueel mooi rond bijsnij den of een uitsteekvorm gebruiken
  4. De grill inschakelen
  5. De hamburgers met olie inkwasten en op het rooster onder de grill aan beide kanten 6 minuten roosteren
  6. Ondertussen in een licht ingevette koekepan de plakjes bacon uitbakken
  7. De ui pellen, in schijven snijden en 4 uischijven om en om bakken
  8. De kadetjes opensnijden en de snijvlakken op het ovenrooster goudbruin bakken
  9. De vleestomaat in plakken snijden
  10. De brood-bodempjes op borden leggen en bedekken met een blaadje krulsla, een plak tomaat, een flinke scheut Salsa-ketchup, een schijf ui (uitgedrukt tot ringen), een hamburger, een plakje kruidenkaas en een plakje bacon
  11. Daarop een flinke schep mosterd en lekker veel bieslook
  12. Het broodkapje erbij leggen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha