Dhansak Indiase kip

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1529 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de linzen in 1 liter water
  2. Roer tot het kookt
  3. Doe dan de deksel erop en zet de pan na 3 minuten van het vuur
  4. Doe de linzen na minstens 20 minuten in een grote pan aan de kook en laat zacht koken
  5. Rasp de gemberwortel Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en meng met de kalebas
  6. Snij of knip de spinazie klein
  7. Verhit de olie
  8. Fruit 1/3 deel gemberwortel en 1/4 deel knoflook
  9. Doe dan de kip erin en laat aan alle kanten mooi kleuren
  10. Doe de kip bij de linzen in de pan en laat zachtjes koken
  11. Doe aubergine, kalebas, spinazie, uien en munt erbij
  12. Laat de tomaten uitlekken en doe erbij
  13. Kook alles zachtjes gaar
  14. Smelt de boter in een pannetje, giet na 5-10 minuten het heldere deel eraf en fruit in dit heldere deel de plakken ui langzaam goudgeel
  15. Snipper de pepertjes en roer met de rest van de gemberwortel en knoflook erdoor
  16. Roer kaneel, kardamom, kruidnagel, kerrie, ketumbar en cayennepeper erdoor en laat op laag vuur sudderen, eventueel met wat lepels koud water erbij
  17. Als de kip gaar is: leg de kip in het kruidenmengsel in de pan
  18. Maak het linzenprutje fijn met een staafmixer en roer erbij
  19. Laat de kip nog 10 minuten door en door gaar worden
  20. Doe de koriander erbij
  21. Op smaak brengen met sojasaus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha