Dinde farcie Franse gevulde kalkoen

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2263 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. VOORBEREIDING: (6 uur van tevoren) spoel de rozijnen af
  2. Verwarm de wijn in een steelpan en schenk over de rozijnen
  3. Laat afkoelen
  4. Breng in een steelpan 225 ml water aan de kook, doe de thee en de pruimen erin en houd 7 minuten aan de kook, dan theezakje verwijderen en pruimen in het vocht laten afkoelen
  5. Verhit 1 lepel boter in de koekenpan, bak het gehakt in 10 minuten rul en bruin
  6. Voeg 1
  7. 5 cth zout, ½ cth peper, rozemarijn en kaneel toe
  8. Spoel de levertjes af
  9. Breng water aan de kook en kook de levertjes 5 minuten
  10. Hak ze dan in kleine stukjes en meng door het gehakt
  11. VERDER: (3 uur van tevoren) schep de rozijnen uit het kommetje, bewaar de wijn
  12. Giet de pruimen af en ontpit ze eventueel
  13. Voeg bij de rozijnen het gehakt en de pruimen en roer door elkaar
  14. Maak de buikholte van de kalkoen schoon met water, dep droog en vul het met gehaktmengsel
  15. Bedek buik en poten met het spek
  16. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren
  17. BEREIDING: Verwarm de oven voor op 175°
  18. Smelt 2 lepels boter in een steelpan
  19. Leg de kalkoen in een braadslede en giet de gesmolten boter erover
  20. Zet de kalkoen 1 richel onder het midden en laat in 2¼ uur gaar en goudbruin worden, bedruip regelmatig met het bakvet en ca
  21. 4 lepels water
  22. De kalkoen is gaar als een poot makkelijk loslaat
  23. Leg de kalkoen op een grote schaal en houd warm
  24. Haal het spek eraf en verdeel in stukjes
  25. Doe in een steelpan: 1 dl bakvet, 1 dl wijn (van de rozijnen), 2 dl water en het bouillonblokje, laat op hoog vuur in 7 minuten tot de helft inkoken
  26. Roer het spek erdoor
  27. Doe in een juskom en serveer er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha