Dolme gevulde groenten

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1499 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de helft van het water van de rijst, doe de rijst in een pan en breng hem op een laag vuur aan de kook
  2. Roer er de gehakte tomaten door en laat 7 minuten sudderen, of tot het meeste vocht is verdampt
  3. Doe de gele spliterwten in een pan, breng aan de kook en kook 15 minuten op een laag vuur, of tot het meeste vocht is verdampt
  4. Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien en kurkuma toe en roerbak tot de uien bruin zijn (ongeveer 5 minuten)
  5. Haal de pan van het vuur en voeg het rijstmengsel, de spliterwten, sjalotten, selderijbladeren, gedroogde limoen, peterselie, dille, dragon, munt en het vlees toe
  6. Meng dit goed en zet het opzij
  7. Dit is genoeg vulling voor 6 tomaten, paprika's, courgettes of 12 tot 15 koolbladeren
  8. Kies 6 groenten: een assortiment van tomaat, paprika, courgette etc
  9. is leuker dan slechts 1 soort
  10. Bereid ze als volgt: Tomaten: het hoedje afsnijden en de tomaat uithollen
  11. Het vruchtvlees voor de saus bewaren
  12. Paprika: het hoedje afsnijden en zaad en zaadlijsten verwijderen
  13. Courgette: In de lengte doormidden snijden en uithollen
  14. Kool: de bladen 2 minuten in kokend water blancheren
  15. 2 bladen van de buitenkant (om de pan mee af te boorden) en 12-15 bladeren van de binnenkant
  16. Vul de tomaat, paprika en courgette voor ¾ met de vulling
  17. Bedek de tomaat en de paprika met het hoedje
  18. Leg de buitenste koolbladeren op de bodem van een grote pan en doe er dan de andere gevulde groenten in
  19. Voor de koolpakketjes zelf: leg de vulling erop en maak er pakjes van
  20. Leg die in de pan met de sluitkant naar onder
  21. Giet over de groenten de gepureerde tomaten, het citroensap en het overgebleven tomatenpulp
  22. Bedek met een bord dat in de pan kan en vervolgens met het deksel
  23. Laat op een laag vuur 1 uur koken of tot het meeste van het vocht is verdampt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha