Giet de helft van het water van de rijst, doe de rijst in een pan en breng hem op een laag vuur aan de kook
Roer er de gehakte tomaten door en laat 7 minuten sudderen, of tot het meeste vocht is verdampt
Doe de gele spliterwten in een pan, breng aan de kook en kook 15 minuten op een laag vuur, of tot het meeste vocht is verdampt
Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien en kurkuma toe en roerbak tot de uien bruin zijn (ongeveer 5 minuten)
Haal de pan van het vuur en voeg het rijstmengsel, de spliterwten, sjalotten, selderijbladeren, gedroogde limoen, peterselie, dille, dragon, munt en het vlees toe
Meng dit goed en zet het opzij
Dit is genoeg vulling voor 6 tomaten, paprika's, courgettes of 12 tot 15 koolbladeren
Kies 6 groenten: een assortiment van tomaat, paprika, courgette etc
is leuker dan slechts 1 soort
Bereid ze als volgt:
Tomaten: het hoedje afsnijden en de tomaat uithollen
Het vruchtvlees voor de saus bewaren
Paprika: het hoedje afsnijden en zaad en zaadlijsten verwijderen
Courgette: In de lengte doormidden snijden en uithollen
Kool: de bladen 2 minuten in kokend water blancheren
2 bladen van de buitenkant (om de pan mee af te boorden) en 12-15 bladeren van de binnenkant
Vul de tomaat, paprika en courgette voor ¾ met de vulling
Bedek de tomaat en de paprika met het hoedje
Leg de buitenste koolbladeren op de bodem van een grote pan en doe er dan de andere gevulde groenten in
Voor de koolpakketjes zelf: leg de vulling erop en maak er pakjes van
Leg die in de pan met de sluitkant naar onder
Giet over de groenten de gepureerde tomaten, het citroensap en het overgebleven tomatenpulp
Bedek met een bord dat in de pan kan en vervolgens met het deksel
Laat op een laag vuur 1 uur koken of tot het meeste van het vocht is verdampt