Duif met leversaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1957 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de duiven onder de koude kraan af, dep ze met keukenpapier en bestrooi ze van binnen en van buiten met zout en peper
  2. Leg de levertjes voor de saus apart
  3. Hak de rozemarijn, 8 salieblaadjes en de knoflook zeer fijn en smeer de duiven hiermee van binnen in
  4. Stop in iedere duif 2 salieblaadjes en wikkel om iedere duif een plak Parmaham en bind ze met keukengaren vast
  5. Zet de duiven op het ovenrooster en schuif dit in een op 175°C
  6. Zet de braadslede, gevuld met een kopje water vlak onder het rooster, zodat het vet wordt opgevangen en niet verbrand en bitter wordt
  7. Braad de duiven 30 minuten in de oven; keer ze regelmatig
  8. Was intussen de kippe- en duivelevertjes, dep ze droog en snijd ze klein
  9. Snijd het ontbijtspek en de ham in blokjes
  10. Schil de citroen zo dik een appel, waardoor ook de witte huid wordt weggesneden, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze fijn
  11. Plet de jeneverbessen
  12. Voeg al deze ingrediënten samen met het laurierblaadje, de kappertjes, de ansjovis en de peperkorrels bij het braadvet, giet er de wijn en de olie bij en laat de duiven met de saus in nogmaals 30 minuten verder gaar worden
  13. Haal de duiven uit de oven, verwijder het garen, halveer ze voorzichtig in de lengte en houd ze warm
  14. Schep de inhoud van de braadslee op een houten plank, verwijder het laurierblaadje, hak de rest zéér fijn en doe het over in een steelpan
  15. Voeg de boter toe en laat het geheel door en door warm worden
  16. Schep de saus op een schaal en zet de duivehelften hierop

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha