Eend met armagnac gevuld

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1018 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het brood 8 minuten in enkele eetlepels warm water en knijp het uit
  2. Hak de eendenlever fijn of pureer hem
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook
  4. Meng in een schaal de fijngehakte lever, de ui, knoflook, het losgeklopte ei, de fijngemalen kruiden en de nootmuskaat goed door het geweekte brood
  5. Giet de armagnac erover en schep alles opnieuw door elkaar
  6. Laat het mengsel een uurtje staan
  7. Was de eend van binnen en van buiten en dep hem met keukenpapier droog
  8. Strooi zout en peper in de buikholte en vul de eend met de puree
  9. Naai de buikholte dicht met keukengaren en laat de eend in de braadslede in de voorverwarmde oven (250 C, gasovenstand 6-7) in 2 uur goudbruin en gaar worden
  10. Draai de eend na een uur om en bedruip hem tijdens het braden af en toe met wat water
  11. Neem de eend uit de braadslede en leg hem op een warme schaal
  12. Maak de jus af met een scheutje water en giet hem in een juskom

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha