Week het brood 8 minuten in enkele eetlepels warm water en knijp het uit
Hak de eendenlever fijn of pureer hem
Pel en snipper de ui en de knoflook
Meng in een schaal de fijngehakte lever, de ui, knoflook, het losgeklopte ei, de fijngemalen kruiden en de nootmuskaat goed door het geweekte brood
Giet de armagnac erover en schep alles opnieuw door elkaar
Laat het mengsel een uurtje staan
Was de eend van binnen en van buiten en dep hem met keukenpapier droog
Strooi zout en peper in de buikholte en vul de eend met de puree
Naai de buikholte dicht met keukengaren en laat de eend in de braadslede in de voorverwarmde oven (250 C, gasovenstand 6-7) in 2 uur goudbruin en gaar worden
Draai de eend na een uur om en bedruip hem tijdens het braden af en toe met wat water
Neem de eend uit de braadslede en leg hem op een warme schaal
Maak de jus af met een scheutje water en giet hem in een juskom