Fazant Georgisch

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1303 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de fazant opbinden met een plakje vers vet spek om de borst te beschermen
  2. Doe 60 g walnoten in een kom, overgiet met kokend water, spoel na 2 minuten af met koud water en verwijder de velletjes
  3. Pers 750 g ontpitte druiven in de sapcentrifuge
  4. Pers 3 sinaasappels uit
  5. Wrijf de fazant in met zout en peper, leg op z'n rug in een braadslee en strooi de noten erom
  6. Verdeel 40 g boter over de borst
  7. Giet er het sap, 1 dl Madera of sherry en 1½ dl sterke groene thee bij, dek af met alufolie en braad ±1 uur op 175° in de oven
  8. Giet het vocht in een sauspan
  9. Zet de fazant ongedekt nog 10 minuten in de oven
  10. Kook het braadvocht in tot sausdikte en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha