Fazant gebraden

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3589 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen
  2. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom goudgeel bakken, daarbij beide poten 5 minuten bakken
  3. Oven voorverwarmen op 200 °C
  4. Fazanten met borst naar boven in ovenvaste (gietijzeren) braadpan leggen
  5. Sjalotten, champignons en spek naast fazanten leggen
  6. Bouillon erover schenken en aan de kook brengen
  7. Bloem en snufje suiker mengen, zoveel water erdoor kneden tot een soepel deeg ontstaat
  8. Deeg tot slang (4 cm doorsnede) uitrollen
  9. Op rand van pan leggen en pan met deksel afsluiten
  10. Fazant in oven ± 18 minuten braden
  11. In dichte pan ± 10 minuten laten rusten
  12. Deegrand loshakken
  13. Borsten en poten van fazanten lossnijden
  14. Braadvocht zeven, goed uitdrukken
  15. Fazantdelen in braadpan terug leggen, braadvocht erover schenken
  16. Serveren met gebakken peertjes en gevulde gedroogde pruimen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha