Fazant met groene appels

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 938 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kruid de fazant van binnen en van buiten met zout en peper en bind hem op
  2. Verhit de boter en de olie in een vuurvaste schaal en bak het spek met de uit en de knoflook op een matig vuur tot de spek goudbruin is
  3. Schep het spek uit de schaal en bewaar deze
  4. Leg de fazant in de schaal en braad deze voorzichtig op een matig vuur aan alle kanten bruin, terwijl u hen voortdurend met het braadvocht bedruipt
  5. Neem de fazant ui de schaal en houdt hem warm
  6. Leg de plakken appel in de schaal en braad ze in ongeveer 2 minuten op een matig vuur goudbruin, neem ze uit de schaal
  7. Verwijder het vet van het braadvocht en voeg de cointreau toe
  8. Leg de fazant weer in de schaal en leg de appels, het spek en de ui eromheen
  9. Leg de deksel op de schaal en laat de inhoud ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken
  10. Neem de schaal van het vuur, roer de room erdoor en leg de deksel er weer op
  11. Zet hem ongeveer 1½ uur in een op 140° C voorverwarmde oven tot de fazant gaar is
  12. Verwijder het bindgaren en verdeel de fazant in stukken
  13. Leg deze met het spek in een schone voorverwarmde schaal
  14. Pureer de appels met het braadvocht
  15. Kruid naar smaak en verwarm de saus
  16. Giet de saus over de fazant

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha