Filet mignon met truffelsaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1463 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf het vlees in met peper en zout en laat het minstens 2 uur op kamertemperatuur komen
  2. Braad het in half ghee half olijfolie - die wel moet bruisen, maar niet te donker mag zijn - aan alle kanten mooi bruin en schep tijdens het braden steeds braadvet over het vlees
  3. Doe de proef met de duim om de gewenste gaarheid te controleren
  4. Neem het vlees uit de pan, wikkel het in 5 lagen aluminiumfolie en daarna bijvoorbeeld in een dik badlaken
  5. Het vlees kan zo ? 2 uur warm blijven; de sappen verdelen zich mooi door het vlees
  6. Blus de braadjus af met de jus de veau en de jus de truffe, laat even bruisen, zeef de jus en laat wat inkoken tot er ? 3/4 over is
  7. Maak de saus af met de truffelpasta, een scheutje room en peper en zout
  8. Presentatie: Bedek 4 borden met een spiegeltje saus, snijd de ossenhaas in 4 tournedos, leg ze op de bordjes en lepel er nog wat van de saus over
  9. Een plak gebakken ganzenlever misstaat hierop natuurlijk niet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha