Gehakt en cro

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 658 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in
  2. Spreid het bladerdeeg uit en laat het ontdooien
  3. Meng in een kom het gehakt, 2 eieren, de ui, tomaat, paprika, peterselie en kappertjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkante lap van ± 25 x 25 cm
  5. Snijd van de lap een rand van ± 3 cm af en snijd hier blaadjes uit
  6. Teken met een mesje nerven in de blaadjes
  7. Vorm van het gehakt een brood en leg dat op de bladerdeeglap
  8. Vouw de lap eromheen en plak de randen met water vast
  9. Plak de blaadjes er met water op
  10. Leg het gehaktbrood op de bakplaat en bak het in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar
  11. Dek het deeg, als het te bruin wordt, met aluminiumfolie af
  12. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ± 10 minuten rusten
  13. Snijd het voorzichtig in plakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha