Gehaktballen met appel en ui

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 848 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de uien schoon, snijd 1 ui in ringen en snipper de andere heel fijn
  2. Doe ge gesnipperde ui bij het gehakt samen met het ei, 4 eetlepels paneermeel, peterselie, nootmuskaat, wat peper en zout
  3. Meng alles goed door elkaar en vorm er 8 kleine, vrij platte ballen van
  4. Wentel de gehaktballen door de rest van het paneermeel
  5. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen mooi bruin en gaar
  6. Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm
  7. Schil de appels, boor de klokhuizen en snijd de appels in plakken
  8. Bak in het achter gebleven bakvet de appels en de ui-ringen mooi bruin
  9. Leg op elke gehakt bal een plak appel en garneer met de uiringen
  10. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha