Gehaktballen uit Konigsberg

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1630 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snipper deze fijn
  2. Snijdt de ansjovis in kleine stukje
  3. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, paneermeel, zout, peper en nootmuskaat door
  4. Vorm van het gehaktmengsel 8 ballen
  5. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen mooi bruin
  6. Haal dan de gehaktballen uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de bloem lichtbruin
  7. Giet dan beetje voor beetje de bouillon en de wijn erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat
  8. Roer dan de kappertjes, ansjovis, citroensap en de room erdoor
  9. Leg de gehaktballen in de saus en laat het 20 minuten zachtjes stoven
  10. Haal dan de gehaktballen uit de saus en leg ze op een school
  11. Roer de eidooier door de saus en schenk de saus over de gehaktballen
  12. Lekker met gestoofde prei en aardappelpuree

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha