Gehaktballetjes in roomsaus met dille

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1100 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de grill
  2. Meng gehakt, zout, ui, peper, tijm, majoraan, nootmuskaat, broodkruim en water, vorm balletjes van 5 cm en leg 1 cm van elkaar in een ingevette braadslee
  3. Rooster ze op 10 cm onder de grill in 4 minuten per kant lichtbruin
  4. Smelt voor de saus de boter en maak met de bloem een roux
  5. Pruttel al roerend 2-3 minuten
  6. Roer langzaam de bouillon erbij en laat 3-4 minuten zachtjes koken tot het gebonden is
  7. Leg de balletjes erin
  8. Roer de dille erdoor en draai het vuur helemaal laag
  9. Sudder afgedekt 15 minuten en schep af en toe wat saus over de balletjes
  10. Roer de room erdoor tot de saus glad is
  11. Serveer bestrooid met wat paprikapoeder en dille

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha