Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 981 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukjes
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit
  3. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul
  4. Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes pruttelen
  5. Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep het mengsel in een ovenschaal
  6. Verwarm de oven voor op 180°C
  7. Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de aardappelgolfjes af
  8. Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel over de aardappelen
  9. Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm
  10. Lekker met een gemengde salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha