Gehakttaart met kaas vlaamse

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 796 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 200 gr bloem en een snufje zout boven een kom en maak in het midden een kuiltje
  2. Breek er 1 ei boven, voeg de boter toe en snijd die met 2 messen tot kleine korreltjes
  3. Kneed het snel tot een samenhangend deeg (voeg, als het deeg te droog is, 1 eetlepel water toe)
  4. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 30 minuten rusten
  5. Meng in een kom het gehakt, de ui, peper en paprikapoeder door elkaar
  6. Verwarm de oven voor op 225°C en vet een springvorm (22 cm) in
  7. Bestuif het aanrecht met bloem
  8. Rol het deeg tot een ronde lap van ± 28 cm uit en bekleed er de springvorm mee
  9. Schep het gehakt erin en druk het aan
  10. Bak de taart in het midden van de oven ± 45 minuten
  11. Strooi de kaas erover en bak de taart in nog eens ± 15 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha