Gekarameliseerde spareribs

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1467 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de varkensribbetjes in ruim kokend water met zout ± 15 minuten koken, laat ze uitlekken, en dep ze met keukenpapier droog en snijd ze van elkaar los
  2. Blancheer de verse maïskolfjes in ruim kokend met zout ± 15 minuten
  3. Verhit 3/4 dl arachide-olie en bak de ribbetjes samen met de knoflook, de rozemarijn, tijm en laurier 10 minuten tot de ribbetjes bruin zijn
  4. Doe het vlees over in de braadslede
  5. Verwarm de oven voor op 170°C
  6. Vermeng de honing met de gember, tomatenpuree, azijn, sojasaus, olijfolie en eidooiers
  7. Strijk dit mengsel over het vlees, zodat de ribbetjes goed zijn bedekt
  8. Laat de ribbetjes in het midden van de oven in 35-45 minuten karameliseren
  9. Frituur de blaadjes selderij 1-2 minuten in 3/4 dl arachide-olie
  10. Verdeel de ribbetjes met de maïskolfjes over de borden, schenk de achtergebleven saus eromheen en garneer met de gefrituurde selderijblaadjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha