Gepaneerde kipfilet met verse paprikasaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 989 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper het teentje knoflook
  2. Snijd de paprika in kleine stukjes
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes paprika hierin in ± 5 minuten glazig
  4. Voeg de knoflook toe en bak die even mee
  5. Klop het ei met wat peper en zout, 1 snufje paprikapoeder en de peterselie los
  6. Snijd de kipfilet in 6 lange repen en haal die eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel
  7. Vermeng het afgekoelde paprikamengsel met de mayonaise, de zure room, wat zout, peper en het paprikapoeder
  8. Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olie en bak de repen kip hierin in ± 5 minuten rondom bruin
  9. Leg de kip op 2 borden en schep er de saus naast
  10. Lekker met gestoofde komkommer met dille en aardappelpuree

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha