Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een kommetje met 4 eetlepels
van de olie, de azijn, de oregano, de rozemarijn, de komijn en wat zout en
peper
Leg de stukken konijn in een schaal en schenk er het mengsel over
Laat de stukken konijn onder af en toe omkeren tenminste 6 uur
marineren
Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de blokjes spek bruin
en knapperig
Voeg de stukken konijn toe en bak deze snel rondom bruin
Voeg de marinade, de witte wijn en de sjalotjes of uitjes toe en breng het
geheel aan de kook
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en
laat de stukken konijn ± 11/2 uur zachtjes sudderen tot ze gaar
zijn
Neem de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze
warm
Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het
volume
Schenk wat van de saus over de warm gehouden stukken konijn en geef de
rest van de saus apart bij het gerecht