Gestoofd konijn

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2681 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de uitgeperste teentjes knoflook in een kommetje met 4 eetlepels van de olie, de azijn, de oregano, de rozemarijn, de komijn en wat zout en peper
  2. Leg de stukken konijn in een schaal en schenk er het mengsel over
  3. Laat de stukken konijn onder af en toe omkeren tenminste 6 uur marineren
  4. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de blokjes spek bruin en knapperig
  5. Voeg de stukken konijn toe en bak deze snel rondom bruin
  6. Voeg de marinade, de witte wijn en de sjalotjes of uitjes toe en breng het geheel aan de kook
  7. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken konijn ± 11/2 uur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn
  8. Neem de stukken konijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm
  9. Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het volume
  10. Schenk wat van de saus over de warm gehouden stukken konijn en geef de rest van de saus apart bij het gerecht

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha