Gevulde paprika met gekruid gehakt in tomatensaus

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1750 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui
  2. Snijd de wortel en de knolselderij in blokjes
  3. Verhit in een braadpan 2 theelepels olijfolie en fruit de ui 2 minuten
  4. Voeg de wortel en de knolselderij toe, pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe
  5. Fruit alles 4 minuten mee en blus af met de wijn
  6. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, de oregano en de kaneel toe
  7. Leg het deksel op de pan en laat de saus 20 minuten zachtjes koken
  8. Pel en snipper intussen de andere ui en hak de augurken fijn
  9. Maak het gehakt aan met de djinten, zout en versgemalen peper en meng er de ui en de augurk door
  10. Was de paprika's, snijd het kapje eraf (laat het groene steeltje eraan) en verwijder de zaadlijsten
  11. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer op
  12. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in
  13. Breng de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en verwijder het laurierblad
  14. Giet de tomatensaus in de ovenschaal en zet de paprika's erin
  15. Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af en bak de paprika's in ± 45 minuten gaar
  16. Serveer met: rijst en groene salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha