Hamlappen - appel stoofschotel

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1067 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de hamlapjes in reepjes en bestrooi ze met peper en zout
  2. Maak de uien schoon en snipper deze
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  4. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken
  5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap
  6. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar
  7. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin
  8. Voeg dan de uien en de prei toe en bak dit een paar minuten mee
  9. Doe dan de champignons en de appels erbij en bak deze ook even mee
  10. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat, wat peper en wat zout toe
  11. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het vleesmengsel
  12. Schep hier bovenop de helft van de aardappelpuree, dan de rest van het vleesmengsel en dan de rest van de aardappelpuree
  13. Bestrooi het met geraspte kaas en zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha