Hamlappenrago

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 684 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij het vlees in dunne reepjes, bestrooi met shoarmakruiden en laat 15 minuten intrekken
  2. Snij de kapjes van de broodjes, hol de broodjes uit
  3. Snipper het ui
  4. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en fruit het ui zachtjes 1 minuut
  5. Pers de knoflook erboven uit
  6. Voeg het vlees toe en bak al roerend op matig hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin
  7. Schep het vleesmengsel op een bord
  8. Smelt de rest van de boter in de koekenpan
  9. Roer de bloem erdoor
  10. Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor tot een gebonden saus ontstaat
  11. Schep het vlees erdoor en laat de ragoût nog 3 minuten zachtjes doorkoken
  12. Roer af en toe
  13. Halveer de zilveruitjes en roer ze met de sherry door de ragoût
  14. Op smaak brengen met zout en peper
  15. Schep de ragout in de broodjes en zet de kapjes erop

Reageer zelf op dit recept

kaptcha