Hammetjes van Mechelse koekoek

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1072 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de enkelgewrichten van de bouten, verwijder het dijbeen en trek het vlees met het vel over het kuitbeen
  2. Vorm op deze wijze 4 hammetjes en kruid die met peper en zout
  3. Was de prei en snijd er in de lengte 4 reepjes af, blancheer die en verfris ze onder koud water
  4. Maak de boontjes schoon en blancheer ze In gezouten water
  5. Vorm 4 bundeltjes en bind ze met de reepjes prei
  6. Was de spinazie, droog ze en stoof ze in de olijfolie
  7. Was de tomaten, halveer er twee, hol ze uit en vul ze met de gestoofde spinazie
  8. Vet een ovenschotel lichtjes met boter in en schik er de boontjes en de tomaten in
  9. Breng de kippefond aan de kook
  10. Was de paddestoelen, snijd ze in blokjes en blancheer ze 1 minuut in de kokende kippefond
  11. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht voor de saus
  12. Pel de sjalotten en snijd ze in tweeën
  13. Snijd de laatste tomaat in vieren
  14. Braad de kippehammetjes 15 minuten in boter, leg er dan de stukjes tomaat en de sjalot bij en laat nog 15 minuten verder gaar sudderen
  15. Houd de gebruinde hammetjes warm
  16. Giet het braadvet voorzichtig weg en giet de kippefond in de pan
  17. Laat de saus even inkoken en giet haar door een zeef
  18. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar
  19. Snijd er een hoedje af en hol ze uit
  20. Maak met het vruchtvlees, een klontje boter en 3/4 van de gemalen kaas een puree en vul de aardappelen op
  21. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en gratineer ze in de oven
  22. Bak de paddestoelen in een klontje boter bruin
  23. Verwarm de gevulde tomaten en de boontjes in een oven van 150°C
  24. Schik op een bord telkens een hammetje, een aardappel, een gevulde tomaat, een bonenbundeltje en wat champignons
  25. Lepel de saus over het vlees

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha