Hammousse met asperges uit de magnetron

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1347 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim water
  2. Pureer de ham met de bouillon in de foodprocessor
  3. Smelt de boter in een glazen litermaat 1 minuut onafgedekt op 700 wat
  4. Roer de bloem erdoor, schenk de melk erbij en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt
  5. Maak met een houten lepel de wand schoon en roer met een garde tot een gladde saus
  6. Knijp de gelatine uit, laat in een schaaltje onafgedekt 20 seconden op 700 watt oplossen
  7. Roer dan door de saus, meng dan de ham erdoor
  8. Afkoelen tot het lobbig wordt
  9. Sla de slagroom stijf en spatel dit door de lobbig geworden hammassa
  10. Op smaak brengen met zout en peper en minstens 6 uur in de koelkast opstijven
  11. Schil de witte asperges, van de groene hoeft alleen een stukje van de onderkant
  12. Verwarm ze afzonderlijk met 2 lepels water afgedekt 2-3 minuten op 700 watt
  13. Spoel de asperges koud af
  14. Meng azijn met zout en peper, vermeng met de olijfolie en lepel kervel als het zout is opgelost
  15. Asperges uitlekken, dressing er over schenken
  16. Leg 2 plakjes hampâté op een bord, garneer met de gemarineerde asperges en een takje kervel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha