Jachtschotel met appel en kaas

vlees
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 617 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper, zout en bloem
  2. Maak de uien schoon en snipper deze
  3. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin
  4. Doe dan de uien, azijn, het bouillontablet en 2 deciliter water bij het vlees
  5. Steek de kruidnagelen in de laurierbladen en doe deze ook bij het vlees
  6. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees in ongeveer 2,5 uur gaar, wel af en toe roeren
  7. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar
  8. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt deze in partjes en voeg deze de laatste 15 minuten van de stooftijd bij het vlees
  9. Giet de aardappelen af , stamp ze fijn en roer er de melk door
  10. Vet een ovenschaal in en schep hierin het vleesmengsel
  11. Dek af met aardappelpuree en strooi er de kaas en paneermeel over
  12. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha